Menno (Maria Renirus) Buch werd op 19 augustus 1951 geboren in Den Haag en groeide op in Wassenaar. Hij was de vierde zoon in een katholiek gezin met vijf broers. Zijn vader was gemeente ambtenaar, zijn moeder huisvrouw. Al jong verliet hij het ouderlijk huis en bouwde een zelfstandig bestaan op. Als ondernemer kreeg hij voor het eerst landelijke bekendheid, nadat hij in 1985 als een van de eersten 06-telefoonlijnen ging exploiteren. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij eind jaren negentig het controversiële programma Sex voor de Buch ging presenteren. Het werd een van de meest bekritiseerde, maar ook succesvolle programma’s in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Na Sex voor de Buch maakte hij voor Veronica onder andere de serie Buch en de programma’s: Buch, Burgers & Buitenlui, De ZomerBuch, Buch in de Branding, De Relatieman en (samen met Theo van Gogh) Hoe hoort het eigenlijk?. In 2003 maakte Buch voor het toen nog zelfstandig opererende Veronica de dagelijkse talkshow NightClub. In april 2012 startte op RTL 4 de documentaireserie Buch in de Bajes, waarin hij een kijkje nam in een gevangenis in Nederland. Hij maakte opnames in de P.I. Almere, P.I. Vught en de vrouwengevangenis Ter Peel. Menno overleed op 8 juli 2014 aan de gevolgen van kanker.

Nicole (Antoinette) Buch ( -van Houten) werd op 3 juni 1967 geboren in Amsterdam en bracht haar jeugd voor het merendeel door in Twente. Ze groeide op in een ondernemersgezin als derde van vier kinderen. Nicole ging in Haaksbergen naar het VWO en studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Haar televisiecarrière begon begin jaren 90 bij Bob de Jong Producties, waar ze een paardenprogramma voor NBC Super Channel maakte. Als uitvoerend producent werkte ze voor verschillende producenten als onder andere Holland Media House en IDTV. In 1998 leerde ze Menno kennen en produceerde vanaf dat moment tevens al zijn televisieprogramma’s.

Op 12 januari 2011 traden de twee geliefden in het huwelijk. Met hun bedrijf Telebuch produceerden ze samen vanaf 2012 voor RTL4 de documentaireseries Buch in de Bajes. Na Menno’s overlijden nam Nicole de presentatie van de succesvolle titel over. Sinds kort is zij tevens werkzaam als manager Infotainment en Entertainment bij RTL Productions.